BMW 320i EfficientDynamics Edition - High Executive

Status
Niet open voor verdere reacties.

JPs_OC2

Forumguru
Alles gaat rustig z’n gangetje (je weet wel, niks aan de hand, lekker saai,
:sleep:
, ook wel bekend als de spreekwoordelijke stilte……
…..en toen? Toen kwam de onvermijdelijke storm….

Kort en goed > vrouwlief maakt een volgende stap in haar carrière > nieuwe uitdagende baan, betere voorwaarden maar geen lease auto meer nodig voor de functie dus met het wisselen van werkgever vertrekt de O4 uit ons “wagenpark”.
Daarnaast moet er ook verhuisd gaan worden richting het zuiden van het land want iedere dag 200 km heen en vervolgens weer 200 km terug is niet te doen.
Maar goed, voor de periode dat er nog niet verhuisd is en nog veel gereisd gaat worden – maar ook voor erna en afhankelijk van waar we terecht komen – moet er voor het woon- werkverkeer wel een auto komen.
Wensenlijst opgesteld, budget bepaald en kostenberekeningen gemaakt.

Eerste gedachte was een auto uit de mini- of compact klasse. De diverse modellen op een rijtje gezet, gebruikerservaringen verzameld (thx forummers
;)
) en vervolgens gaan zoeken.
Een paar auto’s gevonden, bezichtigd en ook proefgereden maar al snel werd duidelijk dat een auto van de mini- of compact klasse geen optie was.
Mevrouw JP’sOC2 kon de ideale zithouding maar niet vinden in dit formaat auto’s.
Oké, aanpassing van budget en dan gaan we op jacht naar wat ruimere compacts en/of middenklassers. Na enkele dagen, verschillende auto’s, bezichtigingen, proefritten, teleurstellingen, verkooppraatjes, niet nagekomen afspraken door autobedrijven
:mad:
en ruim 700 km verder was de maat vol.
Naar huis, ff een weekje geen auto’s meer. Ik zeg ’t bijna nooit maar kon ff geen auto meer zien.

Maar ja….weer thuis en een paar koppen koffie
:koffie:
verder gingen de laptops toch weer aan.
“Waar zoeken we naar?” “Leef je uit..”
Ff later verscheen er tegenover mij een grote glimlach en vervolgens de vraag “Wat denk je hier van?”
Op drie kwartier afstand staat een BMW 320i Sedan, binnen budget (zowel in aanschaf als in verdere kostenberekeningen), luxer aangekleed dan ons wensenlijstje en volledig dealer onderhouden.
Eerst de nodige bezwaren geuit over de staat waarin veel BMW’s vaak (kunnen) verkeren en dat de beschrijving de lading vaak mooier maakt dan ie daadwerkelijk is, maar nieuwsgierig geworden toch gekeken.
Huh?!
:sterretjes:
Wow, nice ride.
:)
Hmm. RDW erbij gepakt. 1 Eigenaar.
Zal ik ff bellen? Zo gezegd, zo gedaan een een paar uur later waren we weer thuis en een zeer knappe BMW rijker.

202305_153252_S.jpg

202305_153747_S.jpg

Het is een 320i Efficient Dynamics, High Executive uitgevoerd met nog wat extra accessoires. Na twee E30’s en een E36 slaan we twee generaties over en hebben nu dus een F30.

De auto staat inmiddels al weer een aantal weken bij ons voor deur en naast er een paar lange ritten er is natuurlijk al weer het nodige aan gedaan. :jaja:

Als eerste andere velgen. De standaard 16” velgen met ballonbanden moesten natuurlijk wijken voor grotere exemplaren. Niet te groot want het moet wel comfortabel blijven en bij voorkeur origineel BMW.
Over welke velgen er moesten komen was vrouwlief na een blik in een BMW folder al gauw klaar. Die! Dat was dus de Styling 415.
Na het nodige zoekwerk een zeer knap setje gevonden, nieuwe banden (Goodyear Eagle F1 Symmetric 5) erop laten zetten en vervolgens er onder gezet. Dat staat, en rijdt, al een stuk beter.

Nog met de 16"...
202306_084207_S.jpg

....en met de Styling 415, 8Jx 18 :cool:
202306_102053_S.jpg

Verder zijn de kaarten van navigatiesysteem niet up to date en kost het aardig wat €’s om die geregeld te actualiseren dus daar moest wat anders voor komen. Hiervoor een MMI box gescoord en die ingebouwd.
Werkt perfect. Via Android auto kan er genavigeerd worden en het geheel is via het originele systeem en de I-Drive te bedienen.

Grootste operatie was het schoonmaken van het interieur. Het licht gekleurde leren bekleding ziet er prima uit maar toch zag je een grauwe sluier/aanslag. Afgelopen week was de buitentemperatuur eindelijk ideaal voor een grondige reinigingsbeurt dus aan de slag gegaan.
Detailborstels, -kwasten, stofzuiger, APC, interieurreiniger, stapels doeken, nog veel meer en het nodige zweet verder….schoon! Ziet er weer super uit.

.....was wel nodig....
202306_170902_S.jpg

.....een achterbank verder....
202306_162411_S.jpg

Het eindresultaat...
202306_182224_S.jpg

202306_182144_S.jpg

202306_182246_S.jpg

Maandag begint vrouwlief bij haar nieuwe baan en gaat de zoektocht/jacht naar een ander huis weer verder. Benieuwd wat de toekomst brengt :jaja:
 

JPs_OC2

Forumguru
320i EDE dat is toch een 1.6 met 170pk?
Yep @hemi24, klopt helemaal.
De standaard 320i ( F30 - model 2014 ) haalde 184 pk en 270 Nm uit het 1.6 blok en de EDE was met iets minder compressie lichtjes geknepen naar 170 pk en 250 Nm.

Edit: correctie > de standaard 320i is een 2 liter blok, alleen de 320i EfficientDynamics Edition heeft een 1.6 liter blok.

Verder bij deze motor geblazen door een enkele turbo @JeSko. ;)
De naam TwinPower Turbo suggereert misschien wel een dubbele turbo maar het gaat hier om een enkele turbo die niet door alle vier cilinders gezamelijk (single scroll) wordt gevoed maar per paar (cilinders 1&3 en 2&4, oftewel twin scroll).
De andere naam die BMW gebruikt, TwinTurbo Power, is dan weer wel een dubbele turbo.
 
Laatst bewerkt:

JPs_OC2

Forumguru
Gisteren nog even de buitenkant onder handen genomen. Clean :cool:

202307_165300_S.jpg

Voor wat betreft remstof op de velgen ben ik helaas bang dat ik met zeer grote regelmaat aan de slag mag. De gemonteerde Bosch remblokken stoffen stevig en het verschil met de Ceramics van ATE die onder de Octavia zitten is enorm. Maar goed, de remmerij aan de voorkant is nieuw dus die gaan we voorlopig niet vervangen.
 

JeSko

Forumguru
Stijlvolle Bimmer hoor, jammer dat de F reeks nog zo duur is in aanschaf, was anders een goede kandidaat, in houderschap kosten ze in België namelijk niks en hier vlakbij zit de beste niet officiële BMW garage van de kempen en omstreken.
 

JPs_OC2

Forumguru
Weinig posts in dit topic maar des te meer kilometers. Acht maanden en bijna 42.000 km verder, 41.991 om precies te zijn, hebben we de 320i ED weer ingeruild.

Aangeschaft als tijdelijke oplossing voor lange afstand woon- werkverkeer en daar was het de perfecte auto voor.
Geen enkele storing en met een verbruik van 1 op 18,72 over de gehele afstand voor een benzine auto alles behalve een zuipschuit.

Een tijdje gespeeld met gedachte deze BMW te vervangen door een i3 maar het is uiteindelijk totaal iets anders geworden. Er komt voor het eerst een Italiaan in ons wagenpark. Een Fiat 500e (2014). Een kleine, rappe, volledig elektrische dondersteen.

Heren moderatoren, dit topic kan gesloten worden. Thx!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan