Markt gebruikte Kodiaq

hemi24

Forumguru
@wdejong32 : kan ik bevestigen v.w.b. de bouwkwaliteit van de Limited Business Edition modellen: een collega had een Rus, terwijl ik een Tsjech had. De mijne had een zwaarder leven, maar kende niet de rammeltjes en kwaaltjes die de collega wel had.
Bij hem sprong ook af en toe het Maxidot terug naar Russisch; gelukkig voor hem had hij een Russische vriendin/echtgenote…
 

wdejong32

Actief lid
wij hadden dan de slechte bouw kwaliteit en een vage storing wat enkele serie genoten ook gehad hebben en de eigenaars daarvan hadden er een rechtszaak van gemaakt omdat ze het niet pikten , was een tikkend geluid uit het dashboard ,,,,,, onze dealer herkende het probleem en heeft de onze toen een week terug genomen en vervangend vervoer aangeboden, ,,, is toen uit en te na naar gekeken en dingen vervangen maar de dealer kreeg het er niet uit ,,, wij vonden het niet heel erg maar ik heb wel nadrukkelijk in het dossier laten zetten dat wij het gemeld hadden en er onderzoek naar geweest is ,,, voor het geval dat er ooit iets kapot zou gaan of een dure reparatie voor onze kosten zou zijn,,,

ik heb nu mijn 3e Tsjech en nooit problemen ( alleen met de eerste 1.5 TSI DSG van 1-2019 nieuwe remblokken eronder gekregen omdat ze vast bleven plakken na koude start en met een dreun los kwamen bij weg rijden , en de koppelomvomer van de automaat is vervangen onder garantie omdat deze zo nu en dan erg traag reageerde maar keurig en gratis door Maas nieuwkoop opgelost)

ik controleer ook altijd bij aankoop dat het een Tsjechische auto is,,, eerste was een Tsjech ,,,, tweede was een 2 maanden oude import dus gecheckt en de huidige sportline stond nieuw in de showroom dus ook gecheckt op VIN decoder Skoda


ik heb kadettje`s , astra`s , Volvo V50 en V60 gehad maar de kodiaq is toch wel de fijnste en ruimste auto die ik gehad heb
 

CDO

Forumguru
@heinha En vergeet één ding niet: ik lees dat je wat inruilt. Dan gaat het om wat je moet bijleggen en niet om wat de vraagprijs is. Je kunt hierin nog wel eens verrast worden :)
 

wdejong32

Actief lid
afgelopen zaterdag van Epe naar Gouda gereden met 105/106 op de teller en kwam aan de 1 op 18,4 ,, keurig voor een auto van net 1500 kg ,,,, nu 12/000 km op de teller en komende week mee naar Denemarken voor een weekje voorjaarsvakantie volgeladen , vier personen en een beagle :giggle:
 

wdejong32

Actief lid
die Russische kodiaqs waren idd een tijdelijke limited serie welke niet goed bekend stonden , kort daarna is Rusland ook weer gestopt met kodiaqs (gelukkig) ik heb ook ooit gehoord dat alle Russische kodiaqs door Tsjechië eerst gecontroleerd moesten worden om te checken of ze voldeden...
 

heinha

Actief lid
Vandaag heb ik de proef op de som genomen en een proefrit gemaakt in een Kodiaq, waarvan de prijs duidelijk afwijkt van het gemiddelde. De auto bleek afwijkingen te hebben, die voor mij onacceptabel zijn voor een auto van een recent bouwjaar. Duidelijk is, dat alle waar naar zijn geld is.
 

heinha

Actief lid
Het was mijn eerste ervaring met een Kodiaq (handbak). Ik vond de motor niet heel sterk. Verder was een soort bonanza effect waarneembaar bij het terugschakelen naar de tweede versnelling, hinderlijk. Misschien is de automaatbak toch een betere optie.

De zoektocht is voortgezet. Nu loop ik tegen een exemplaar aan waar, heel zeldzaam, geen navigatie in zit. De verkoper biedt aan dit in te bouwen (tegen meerprijs). Ik heb gevraagd hoe hij dat gaat doen, nog geen antwoord. De beste methode zou zijn de hele unit uit te wisselen. De vraag is dan of dit in het systeem van de auto past, en niet een kettingreactie aan vage storingen gaat veroorzaken. Misschien beter overlaten aan een specialist? Die is vast wel te vinden op dit forum.
 

JeSko

Forumguru
@heinha

Ja neem gewoon een DSG, met het huidige verkeer waarbij je ofwel 30 rijd ofwel stilstaat en dan eens even 50 kan en heeeeel soms 120-130 is een automaat zoveel lekkerder. Het past ook beter bij het karakter van zo'n grote SUV. Bijkomend voordeel is dat je veel meer keuze hebt tweedehands aangezien de meeste Kodiaqs wel DSG zijn.

Ik ben fan van een goede schakelbak, maar wel in de juiste auto en liefst in de juiste omstandigheden, met onze manuele Mazda 3 wil je echt geen uur file rijden, met m'n oude manuele Superb was dat nog erger.
 

Herperduin

Forumguru
Precies wat @G.P. zegt. Ik zou me niet laten weerhouden van het niet hebben van navigatie zolang er maar carplay op zit. Dan altijd actuele navigatie zonder meerprijs.
 
Bovenaan Onderaan