Wijziging bij Skoda Superb, Octavia en Fabia

Roald

Nieuw lid
Wijziging bij Skoda Superb, Octavia en Fabia
Skoda voert binnenkort een aantal wijzigingen door bij haar modellen, meldt AutoTelegaaf. De grootste veranderingen zijn te vinden bij de grote Superb, die een nieuwe grille en andere bekleding krijgt. Verder past Skoda de spoorbreedte met zes milimeter aan. Ook de Fabia krijgt enkele vernieuwingen, evenals de Octavia.

Superb
Eind mei loopt de vernieuwde Superb van de band. De enige zichtbare wijzigingen bij de Superb zijn de nieuwe grille en de bekleding op de stoelen. Het kleurenscala kent namelijk twee nieuwe tinten. Highland Green vervangt Nature Green en Storm Blue komt in plaats van Sea Blue. Op technisch vlak heeft Skoda de spoorbreedte vóór met zes millimeter vergroot. Het heeft te maken met het opgewaardeerde remsysteem dat zodoende meer koellucht krijgt aangevoerd. De Elegance staat op nieuwe lichtmetalen wielen (type 16-inch Bolid) en de voorruit is voorzien met verwarming. Binnenin is een ander vierspaaks stuurwiel te vinden, dat op de Comfort-versie is bekleed met leder. Tegen meerprijs biedt Skoda een driespaaks sportstuurwiel of een exemplaar met audiobediening. Diezelfde accessoirelijst vermeldt stoelen met alcantara bekleding, waarvan de middenbaan Onyx Black of Ivory is.

Voor het eerst wordt de ook Superb met Sport-pakket aangeboden. Daarmee beschikt het topmodel over een aangepast onderstel met twee centimeter ingekorte veren, andere stabilisatorstang vóór en gemodificeerde schokdempers. Ook aan de assen is gesleuteld. Andere zaken van het sportpakket omvatten een lederen stuurwiel, pookknop en dito handrem. Het sportpakket is leverbaar op alle versies, behalve op de 2.0 115 pk benzine en de 101 pk 1.9 TDI diesel.

Fabia
Ook de Fabia en Octavia krijgen voor het nieuwe modeljaar de beschikking over diverse nieuwe zaken, al kan importeur Pon Mobiel op dit moment nog niet zeggen hoe de modificaties er voor de Nederlandse markt uit komen te zien. Optisch wijzigt er in ieder geval voor de Fabia en Octavia niets. De productie start pas eind mei. Over de gehele linie vervangt Skoda de kleuren Nature Green en Sea Blue door respectievelijk Highland Green en Storm Blue. Specifiek voor de Fabia is de toevoeging van een tweefase remassistent, die mechanisch werkt. Daarnaast beschikt de Elegance voortaan over een pookknop met chromen afwerking. Op de optielijst verschijnt ook het zogenaamde Sunset-glass. Kopers die dat bestellen krijgen daarbij ook extra donker getinte zijruiten vanaf de B-stijl en achterruit.

Octavia
Voor de relatief nieuwe Octavia geldt dat een in delen neerklapbare achterbankleuning per direct standaard is geworden. Vanaf eind mei is de Octavia al dan niet af-fabriek voorzien van DSR, een toevoeging op het ESP waarmee de remweg volgens Skoda tot 10% korter wordt. Ook nieuw is Hill Climb Control: met dat systeem blijft de auto op een helling heel even stilstaan, voordat de auto gaat rollen. Tot slot kan de koper kiezen uit Bluetooth-GSM-voorbereiding en een sportinterieur met lederen afwerking van stuur en pookknop en specifieke stoelbekleding.
 

Hetzer

Forumguru
Voor het de populaire Fabia gelden tevens ook de volgende wijzigingen ;
Er zijn twee interessante pakketten geintroduceerd. Het Dynamic pakket I bestaat uit sportstoelen met Dynamic Onyx bekleding en een met leder bekleed driespaaks stuurwiel, versnellingspookknop, versnellingspookmanchet en handremgreep. Het Dynamic pakket II voegt daar nog 15-inch lichtmetalen velgen aan toe. Het Dynamic pakket I kost € 400,- (Ambiente en Elegance 2.0 85kw) en pakket II € 670,- (Ambiente) of € 510,- (Elegance, niet leverbaar op 2.0 85kw).

De Ambiente en Elegance zijn voor € 105,- ook te voorzien van een middenarmsteun achter. Verder is elke Fabia voor slechts € 595,- leverbaar met een VDO Dayton MS4200 navigatiesysteem. Airconditioning in de Fabia Ambiente kost tijdelijk slechts € 500,- (normaal € 1.170,-).
 
Bovenaan Onderaan